Volgroen is de enige gecertificeerde instelling met het keurmerk “Duurzame Financiële Dienstverlener”. 100% van onze financieringen betreffen energiebesparing of de opwekking van duurzame energie.

Welke duurzaamheidslening past het best bij de onderneming?

Kies de juiste duurzaamheidslening. De verkeerde financiering kan vervelende consequenties hebben voor de belasting, de relatie met de bank, bankconvenanten en de jaarrekening. Erger nog een verkeerde keuze kan het vermogen van de onderneming om tegenvallers op te vangen verminderen of beperkt de ruimte van een klant om  te investeren in nieuwe groeimogelijkheden. Het is dus belangrijk dat een onderneming voor elke investering de juiste financiering afweegt.

Volgroen is dé financier voor duurzame investeringen

Volgroen heeft duurzame projecten bij veel bedrijven gefinancierd die hun vermogen wilde behouden voor toekomstige tegenvallers of om ruimte te houden zodat nieuwe kansen onmiddellijk kunnen worden gepakt. Volgroen biedt haar de leveranciers van producten die duurzame energie kunnen opwekken of producten die energie besparen de mogelijkheid om voor hun klanten de juiste investeringsvorm te kiezen. Klanten kunnen ons altijd, via het contactformulier (zie hiernaast), vragen met hen contact op te nemen.

Bewezen maatwerk voor duurzame ondernemingen

Veel klanten gingen hen al voor. Volgroen is inmiddels de grootste onafhankelijke geheel duurzame financier. Met onze kennis van duurzame technologieën en de daarop afgestemde financieringsvormen zijn wij de ideale partner voor duurzaamheidsleningen. Zie bijvoorbeeld de klantcase van Universal Gym, Intersport Den Helder en vele anderen.

4 duurzaamheidslening opties

Er zijn in feite 4 duurzaamheidslening opties waar een bedrijf uit kan kiezen.

  1. Balans-financiering. D.w.z. het financieren van de investering uit het eigen vermogen.
  2. Bank-financiering. Het gebruik maken van de kredietruimte in die de bank biedt aan de onderneming.
  3. Financial lease. In feite een lening met de duurzame investering als onderpand.
  4. Operational lease. In feite een huurconstructie met de vrije optie tot koop aan het eind van de huur.

Iedere variant heeft voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen staan hiernaast kort en kernachtig omschreven in in een apart document dat u apart aan klanten kunt presenteren.

Ook energie besparen zonder investering?

Vraag een quote aan!

Ook partner worden? Tientallen leveranciers gingen u reeds voor

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken