Kan mijn klant met lease toch gebruik maken van de EIA of KIA?

 In
Fiscaal voordeel afhankelijk van leasevorm
Welk fiscaal voordeel de klant geniet, hangt af van de leasevorm. Als de klant kiest voor Operationele Lease dan zijn de de volledige kosten van de lease fiscaal aftrekbaar. Kiest de klant voor Financiële Lease, dan zijn er twee regelingen waarvoor de klant in aanmerking komt:
  • Energie Investeringsaftrek (EIA)
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Daarnaast kan de gewone afschrijving op de verlichting worden afgetrokken. Ik zal je hieronder een korte uitleg geven over de regelingen.
 
Energie Investeringsaftrek (EIA)
Als een bedrijf investeert in energiebesparing kan er een beroep gedaan worden op de regeling Energie Investeringsaftrek (EIA). In 2018 is 54,5% van de investeringskosten fiscaal aftrekbaar. Bovenop de gebruikelijke afschrijving. Check de voorwaarden hier.  
 
Voor BV’s die gemiddeld 20 tot 25% vennootschapsbelasting betalen, komt dit in de praktijk neer op een korting tussen de 10,9 en 13,6% op de investering.  
 
Voor eenmanszaken en VOF’s die tussen de 41 en 52% belasting betalen, is het voordeel nog groter. Hier ligt dat tussen de 22,3 en 28,3% van de investering.
 
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) 
De andere regeling waar bedrijven van kunnen profiteren is de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Deze regeling gaat op als een bedrijf investeert in een bedrijfsmiddel, zoals LED-verlichting. In 2018 is 28% van de investeringskosten tot €104.891 fiscaal aftrekbaar. Afhankelijk van de rechtsvorm en de belastingschijf van de klant, kan deze aftrek tot 14,5% van de investering oplopen.  
 
Het gezamenlijke voordeel uit beide regelingen kan dus oplopen tot wel 43% aftrek van de investering in duurzame technologie. Dit vindt de klant vast interessant!
 

Vragen?

Heb je vragen over deze fiscale regelingen? Kijk dan op Energie Investeringsaftrek (EIA) of Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Je kan ook met mij contact opnemen via 06-42146175 of fg@volgroen.nl.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken