Carbon6

 In

Carbon6 is het oude hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Heerlen. Het CBS is in 2009 verhuisd naar een nieuw kantoor gelijk naast het oude kantoor. Het nieuwe kantoor was op zich zeer duurzaam (met verwarming door warm water uit de mijnschacht) maar waarschijnlijk is in die duurzaamheidsberekening niet meegenomen dat een oud pand (met alle CO2 die daar inzit) gewoon leeg kwam te staan.

Walas Projects heeft dit pand “opgepakt”. De aanpak van Walas is om oude panden nieuw leven in te blazen door er nieuwe samenhangende “communities” in onder te brengen. In  Carbon6 is met name de creatieve, ambachtelijke community erg sterk. Walas ondersteunt de huurders met ingroei huren, omzetafhankelijke huren en zelfs met investeren. Het restaurant bijvoorbeeld betaalt via de huur ook voor de lease van het koffiezetapparaat.

Omdat Walas verbeteringen aan het pand betaalt uit de kasstroom is de lease van Volgroen ideaal om het pand te verbeteren en te verduurzamen. De meest recente verbetering is een 600 kW Biomassa WKK van Döpik . Met deze biomassa WKK zal het gehele pand CO2 neutraal verwarmd worden.

Volgroen is betrouwbaar, stressbestendig, flexibel en meedenkend. Een partner om mee te nemen op de reis naar de toekomst. 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Duurzame onderneming dankzij Volgroen financiering energie neutraal