“Volgroen is betrouwbaar, flexibel en meedenkend. Een partner om mee te nemen op de reis naar de toekomst.”

Bio WKK in Heerlen, maakt van oud CBS kantoorpand een duurzame innovatie hub. Gasloos verwarmen in oude panden is goed mogelijk, financieel rendabel en duurzaam verantwoord. De Volgroen Bio WKK lease is ideaal voor vastgoedeigenaren die een oud pand willen verduurzamen.

Carbon6 is het oude hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Heerlen. Het CBS is in 2009 verhuisd naar een nieuw kantoor gelijk naast het oude kantoor. Het nieuwe kantoor was op zich zeer duurzaam (met verwarming door warm water uit de mijnschacht) maar waarschijnlijk is in die duurzaamheidsberekening niet meegenomen dat een oud pand (met alle CO2 die daar inzit) gewoon leeg kwam te staan. De echte duurzaamheid is hergebruik.

Walas Projects heeft het pand “opgepakt”. De aanpak van Walas is om oude panden nieuw leven in te blazen door er nieuwe samenhangende “communities” in onder te brengen. In Carbon6 is met name de creatieve, ambachtelijke community erg sterk. Dit is in Heerlen een sterk groeiende en innovatieve gemeenschap. Walas ondersteunt de huurders met ingroei huren, omzetafhankelijke huren en zelfs met investeren. Het restaurant bijvoorbeeld betaalt via de huur ook voor de lease van het koffiezetapparaat.
Omdat Walas de verbeteringen aan het pand betaalt uit de kasstroom is de lease van Volgroen ideaal om het pand te verbeteren en te verduurzamen. Er is immers geen investering vooraf noodzakelijk, de Bio WKK wordt betaald uit de besparing op de energiekosten en de SDE+ opbrengsten per geproduceerde GJ. Op deze wijze is de meest recente verbetering, een 600 kW Biomassa WKK van Döpik, mogelijk gemaakt. Met deze biomassa WKK zal het gehele pand CO2 neutraal verwarmd worden.

De netto totale CO2 besparing komt op ruim 1.200 ton per jaar. Het pand is een uitstekend voorbeeld voor vastgoedeigenaren die gasloos willen verwarmen. De Bio WKK is zonder problemen aangesloten op de bestaande warmte infrastructuur, eigenlijk een 1 op 1 vervanging van de oude gasgestookte ketels.

 

Meer weten over energie besparen zonder investering?

Neem contact met mij op

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken