Over Ons

Visie

Onze visie is dat de komende tien jaar de energievoorziening in Nederland en Europa steeds meer zal worden gedomineerd door kleinschalige schone energie technologieën. Deze technologieën  leveren grote energiebesparing- en kostenvoordelen voor het bedrijfsleven op. Het Nederlands bedrijfsleven bestaat voor 99% uit Midden en Klein Bedrijf (MKB). Deze groep omvat een marktpotentieel groter dan €10 miljard in LED, zonne-energie en andere kleinschalige schone energie technologieën. Onderzoek van Ipsos uit 2013 geeft aan dat 70% van de MKB bedrijven actief met energiebesparing bezig is en 50% interesse heeft in uitbesteding of financiering van energiebesparing. Maar, het financieringsaanbod sluit niet aan bij deze vraag.

Missie

Volgroen oprichters werken al bijna 20 jaar in de schone energie sector. In die tijd hebben wij ons vaak verbaasd over het gebrek aan een passend financieringsaanbod voor de kleinschalige duurzame assets, met name in de zakelijke markt. Vernieuwing van financiële oplossingen en producten is dringend nodig om de transitie naar een duurzame energievoorziening in het zakelijke segment te versnellen.

Daarom hebben wij met Volgroen een simpel een toegankelijk financieringsmodel in de markt gezet dat goed is afgestemd op de klant, technologie, leveranciers en investeerders, zodat:

  • > eindgebruikers rechtstreeks van energiekostenbesparing kunnen genieten,
  • > leveranciers hun verkoop kunnen doen groeien en versnellen, en
  • > investeerders een goede risk-return kunnen realiseren met kleinschalige projecten.

Volgroen is volledig gericht op het bevorderen van duurzaamheid. Meer informatie over onze MVO visie en beleid vind je hier

Ook partner worden? Tientallen leveranciers gingen u reeds voor

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken