Waarom ”geen budget” geen belemmering meer is bij de keuze voor duurzame technologie

 In Blog

Ondernemers die willen verduurzamen, het worden er steeds meer. Ondernemers die daadwerkelijk verduurzamen, die aantallen zijn helaas nog niet groot genoeg. Vaak besluit men om schone-energie-projecten uit te stellen omdat er geen of niet genoeg budget is. En we weten het allemaal: van uitstel komt afstel. Dit is jammer voor onze groene toekomst en ook voor jouw verkopen. Maar het kan ook anders. Hoe zorg je ervoor dat ‘geen budget’ geen argument meer is? Zorg dat ondernemers die willen verduurzamen ook gaan verduurzamen.

Van intentie naar daadkracht

Hoe vaak heb jij klanten die geïnteresseerd zijn in het verduurzamen van hun bedrijf? En die uiteindelijk toch deze keuze uitstellen door de grote investering? Ze hebben op dit moment geen budget, ze vinden het risico van de investering te groot, ze hebben onvoldoende zekerheid over de besparingen, het duurt te lang voordat de investering is terugverdiend of ze hebben het geld nodig voor andere dingen. Allemaal redenen om de intentie tot aanschaf van duurzame technologie bij een intentie te laten. Zonde, want zoals we al schreven, is het financieel onverstandig om verduurzaming uit te stellen .

Om deze intentie om te zetten naar daadkracht, gaat het er niet om dat je je klanten overtuigt van het belang van verduurzamen. Dat weten ze, anders zouden ze ook niet bij je aan tafel zitten. Het gaat er ook niet om dat je hen gaat overtuigen van de investering, dat het elke euro meer dan waard is. Want, ondanks dat verduurzamen elke euro meer dan waard is, het blijft een flinke investering.

Hoe zet je dan wel de intentie om naar daadkracht? Wij zijn ervan overtuigd dat de oplossing is dat er juist niet geïnvesteerd hoeft te worden…

Verduurzamen en besparen zonder investering

Laat de klant zien dat er geen investering nodig is en dat er direct bespaard wordt op de energierekening. Je biedt hiermee direct rendement. Nu is er ook geen discussie meer over de investering en of het dit wel waard is. Het gesprek gaat nu over hoeveel geld ze per maand gaan besparen. Hiermee ga je van “of-we-het-gaan-doen” naar “hoe-we-dit-gaan-doen”. En geloof ons, dat gesprek is heel wat makkelijker. Hoe dit werkt?

Volgroen biedt leveranciers van duurzame oplossingen de mogelijkheid om klanten met een lease oplossing te helpen of met een uniek technology-as-a-service aanbod. Hierdoor stapt de klant over op duurzame technologie en bespaart hij direct op de energielasten, zonder zelf te investeren. Daarbij levert de verlaging van de energielasten per maand vrijwel altijd meer geld op dan de maandelijkse leasekosten. Met andere woorden: wel nieuwe duurzame technologie, geen investering en toch netto op de kosten besparen. Hoe mooi wil je het hebben?

De voordelen van duurzame lease op een rij:

Naast dit grote voordeel, zijn er nog meer voordelen voor jou en de klant. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet:

  • Zelfs met het maandelijkse leasebedrag vallen de maandelijkse lasten lager uit
  • De klant profiteert van belastingvoordelen oplopend tot 43% van de aanschafwaarde
  • Na circa drie jaar is de klant alsnog volledig eigenaar van deze duurzame oplossing
  • Hierdoor worden hun maandelijkse lasten nog lager (de lease hoeft niet meer betaald te worden)
  • Wij betalen je binnen vijf dagen na het tekenen van de leaseovereenkomst 50% als aanbetaling
  • Een lease aanvragen gaat snel en simpel
  • De voorwaarden zijn eenvoudig, we hebben geen kleine lettertjes

Van auto’s leasen naar schone energie leasen

Het gesprek over duurzaam leasen tegen een klein maandbedrag is heel wat simpeler dan het gesprek over de grote investering die binnen een langere periode moet worden terugverdiend. Voor het geval je onbekend bent met het aanbieden van lease, ondersteunen we je intensief om te helpen tijdens het proces van lease-aanbod tot en met het leasecontract. Na een aantal keer, weet je precies hoe het werkt.

En vergis je niet, ondanks dat je klanten waarschijnlijk nog nooit aan het leasen van duurzame oplossingen hebben gedacht, het leasen zelf is niet nieuw voor ondernemers. Het leasen van auto’s of nieuwe machines is heel normaal. Waarom? Simpel, omdat het aantrekkelijker is om te leasen dan om zelf te investeren. Waarom dan ook niet het leasen van duurzame energiebesparende oplossingen?

Tot twee keer zoveel verkopen door duurzame lease?

Het is onze overtuiging dat je je verkoop verdubbelt door je klanten lease van Volgroen aan te bieden. Meerdere partners bewijzen dat het kan. Wil je meer weten hierover en hoe dit voor jou werkt? Of wil je je aanmelden als partner van Volgroen om direct lease aan te bieden aan jouw klanten? Neem contact op met Felix Gruijters via fg@volgroen.nl of meld je aan als partner.

Laten we er samen een duurzaam succes van maken!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken