Waarom bedrijven liever leasen dan aanschaffen

 In Blog

Aan het eind van het jaar, een verjaardag, een jubileum, de geboorte van je kleinkind… allemaal momenten waar nostalgie vaak om de hoek komt kijken. Een terugblik naar het afgelopen jaar, waar weemoedige en gelukkige gevoelens elkaar afwisselen. Vaak breidt deze terugblik zich uit naar de afgelopen vijf jaar, tien jaar en zelfs naar vroeger. De ‘weet-je-nog’ verhalen worden van de zolder gehaald. Nu denk je misschien nog, wat heeft dit te maken met leasen en aanschaffingen doen? Daar komt ie dan, een weet-je-nog:

Weet-je-nog: de penny-spaarpot

Weet je nog dat het sparen vroeger hele andere vormen aannam? Jij (of je kinderen) stopten hun zakgeld in de leuke Penny spaarpot. Of je bewaarde al je geld in een kist met slot. Of in een glazen pot. Je zag hoeveel geld je had en je zag het bedrag groeien. Niet omdat je letterlijk het bedrag zag groeien zoals we nu op onze rekeningen zien, maar omdat de berg geld letterlijk groter werd.

En weet je ook nog dat je dan zoveel had gespaard dat je eindelijk iets groots kon kopen? Dat nieuwe skateboard, een tv voor op je kamer of die gitaar. Hoe leuk deze aankopen ook waren, tegelijk voelde je je verdrietig omdat je berg geld ineens een stuk kleiner was geworden.

Leasen houdt de berg groot

Ondanks dat dit een fijne nostalgische weet-je-nog is, is het tegenwoordig niet anders. Bedrijven bewaren hun spaargeld niet meer in het penny-spaarpotje, maar gewoon op de rekening. Op een rekening waar je ziet hoeveel geld je hebt. Een rekening die omlaag schiet bij nieuwe aankopen. En dat doet nog steeds stiekem een beetje pijn.

Daarom besluiten steeds meer bedrijven om te leasen. Ze leasen auto’s, kantoormeubilair, computers, nieuwe machines, systemen en heftrucks. Waarom? Leasen houdt de berg groot. Leasen zorgt ervoor dat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen, dat je geld op de rekening houdt (zekerheid) en dat je je geld aan andere belangrijke zaken voor je bedrijf kan besteden. Terwijl je wel direct gebruik kan maken van het desbetreffende product of systeem.

Laten we schone energie gaan leasen

Hopelijk wordt dit een weet-je-nog over 30 jaar. Je kleinkinderen zijn op bezoek, de wereld ziet er in alle opzichten weer een stukje mooier en schoner uit en jij vertelt trots hoe je hier aan hebt bijgedragen. Hoe je bedrijven hebt geholpen met het verduurzamen door led-verlichting te verkopen. Hoe je bedrijven die hier eigenlijk de investering niet voor hadden de mogelijkheid bood om toch te verduurzamen door een lease-overeenkomst.

Want dit kan en het kan heel makkelijk. Hier wordt alleen nog veel te weinig gebruik van gemaakt. Simpelweg omdat jouw klanten deze mogelijkheid niet kennen, ze jou hier niet naar vragen . Toch?

Zonde, want hiermee ontnemen klanten zichzelf een interessante mogelijkheid om te verduurzamen, zonder direct een grote investering te doen. En ontneem jij hiermee jezelf niet een flink aantal verkopen?

De voordelen van led-verlichting leasen

Het werkt hetzelfde als bij het leasen van andere producten: zonder zelf te investeren stapt de klant direct over op led-verlichting en bespaart hij op de energielasten. Daarbij levert de verlaging van de energielasten per maand vrijwel altijd meer geld op dan de maandelijkse leasekosten. Met andere woorden: wel nieuwe duurzame led-verlichting, geen investering en toch netto op de kosten besparen. Zoals we al zeiden, het kan echt zo makkelijk zijn.

Naast dit grote voordeel, zijn er nog meer voordelen voor jou en de klant. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet:

 • Zelfs na verrekening met het leasebedrag vallen de maandelijkse lasten lager uit
 • De klant profiteert van belastingvoordelen oplopend tot 43% van de aanschafwaarde
 • Na circa drie jaar is de klant alsnog volledig eigenaar van deze duurzame oplossing
 • Hierdoor worden hun maandelijkse lasten nog lager (de lease hoeft niet meer betaald te worden)
 • Wij betalen je binnen vijf dagen na het tekenen van de leaseovereenkomst 50% als aanbetaling
 • Een lease aanvragen gaat snel en simpel
 • De voorwaarden zijn eenvoudig, we hebben geen kleine lettertjes

Onbekend en onbemind?

Het aanbieden van een lease-constructie die ook nog eens simpel is, is voor veel leveranciers onbekend. En wat onbekend is, is vaak spannend en daardoor onbemind. Dat snappen we bij Volgroen. Voor het geval je onbekend bent met het aanbieden van lease, ondersteunen we je daarom intensief om te helpen tijdens het proces van lease-aanbod tot en met het leasecontract. Na een aantal keer, weet je precies hoe het werkt en stap je over naar bekend en bemind (dat weten we bij Volgroen zeker).

Tot twee keer zoveel verkopen door duurzame lease?

Meerdere van onze leverancier-partners hebben laten zien dat ze door het aanbieden van deze leaseconstructie tot twee keer meer verkopen. Wil je dit ook en weten hoe dit voor jou werkt? Of wil je je aanmelden als partner van Volgroen om direct lease aan te bieden aan jouw klanten? Neem contact op met Felix Gruijters via fg@volgroen.nl of meld je aan als partner.

Laten we er samen een duurzaam succes van maken!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Hoe je tot twee keer meer offertes wint? Lees onze tips

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden